Simultànies obertes d’escacs amb la GM Olga Alexandrova

Aquest dissabte 1 de juny vam celebrar les tradicionals simultànies que cada any organitzem des de la Secció d’Escacs de l’Ateneu Barcelonès. En aquesta ocasió, vam comptar amb la Gran Mestra Olga Alexandrova, campiona femenina d’Ucraïna el 2004, tercera al campionat d’Espanya absolut el 2011, i campiona femenina d’Espanya els anys 2013 i 2014.

Les partides es van jugar a l’entrada de carruatges i van causar força curiositat tan als socis i les sòcies que accedien a l’Ateneu com als vianants que passejaven pel carrer Canuda.

L’Olga Alexandrova es va enfrontar a quinze contrincants durant gairebé dues hores i mitja i va aconseguir no perdre cap partida. Només Ramon Cases i Joan Llaverias van poder arrancar-li unes taules.

L’Olga va regalar al Ramon Cases, primer en aconseguir les taules, un exemplar del llibre Joyas del ajedrez moderno, volum 3, sortit d’impremta fa tot just una setmana. Ens va oferir un altre exemplar per a la nostra biblioteca.

Els jugadors que van participar en les simultànies són: Teodoro Borras, Joan Llaverias, Ramon Cases, Farouk Moghalbel, Ricard Torres, Jordi Amat, José Luis Zorrilla, Toni Pampalona, Carles González, Jaime Rodríguez, Jordi B. Oliva, Xavier Soriano, Alfons Hurtado, Montse Montané i Carles Molina.

Aprofitant la presència del Gran Mestre Miguel Illescas, alguns socis van plantejar-li un dubte sobre un dels problemes d’escacs que publica a la Vanguardia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s