Conferència del gran mestre Àlvar Alonso

El dimarts 22 de novembre de 2022 el gran mestre Àlvar Alonso ha impartit, a l’Ateneu Barcelonès, la conferència: Preparació de la partida i anàlisi posterior.

L’Àlvar Alonso és gran mestre des de 2013. Ha guanyat campionats nacionals i estatals en diverses categories per edats i ha sigut campió de Catalunya absolut. Amb només 19 anys va ser proclamat campió d’Espanya absolut.

Algunes de les idees en què va fer èmfasi són:

  • Hem de simplificar la base per poder créixer, buscar obertures que puguem treballar amb temps i, si no en tenim, buscar posicions senzilles. Hem de simplificar el contingut, però de manera consistent, treballant-lo concentrats.
  • Abans de jugar ens hem de preguntar com de disposats estem de jugar un torneig. Ens hi hem d’implicar, preparar-nos i jugar-los amb ganes.
  • Hem de planificar amb temps els tornejos i, mentre els juguem, hem de buscar temps per descansar, passejar… i sobretot no gastar l’energia en la preparació. Hem de gaudir dels escacs, i no patir-los.
  • Només hem de fer servir els mòduls d’anàlisi després d’haver analitzat la partida nosaltres mateixos. I parlar-hi, preguntar per jugades que tenim pensades. No hem d’anar a buscar la millor jugada d’una posició concreta, perquè si no entenem què hi ha al darrere de la jugada del mòdul, no aprendrem res.
  • Hem de procurar ser constants en la nostra preparació: és millor que treballem una hora cada cap de setmana durant tot l’any, que vint hores en un cap de setmana.

Estudi de lichess amb les partides i posicions que vam veure durant la conferència: https://lichess.org/study/qpNDtJjI/sEwgOwZp

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s