Ni pena ni Glòria

Ateneu Barcelonès 3 – 5 Sant Quirze

Espluguenc 1 – 3 Ateneu Barcelonès B

 

Ja hem començat. I hem començat sense pena: una derrota per la mínima del primer equip i una victòria àmplia de l’equip B. El primer equip va tenir dues cares, la primera meitat només va fer mig punt, però es pot entendre: tots els adversaris tenien més elo, en tres de les quatre partides tenien més de cent punts d’elo més. I la segona meitat? Unes taules ben meritòries del Ricard Torres, contra un adversari molt superior, amb més de cent punts d’elo de diferència. I també dues victòries brillants tot seguit, les de Carles Tosses i les de Ramon Cases, sí brillants, gairebé màgiques, perquè si arriba a passar alguna cosa més el primer equip hagués empatat. El partit no era gens fàcil; el Sant Quirze és un equip molt compacte, amb poca diferència d’elo entre els jugadors i, per tant, entre el primer i l’últim, en concret només dos-cents vuitanta-tres. Tot plegat fa que siguin difícils de guanyar, o l’altre equip és notablement superior o guanyen o empaten amb molta facilitat. Un equip compacte sempre puntua en algun tram de la formació, el suficient per sumar amb les escurialles de punts en la part de l’equip on no han anat bé les coses –si no és que en totes van bé- i, aleshores, sempre ronden la meitat dels punts com a mínim. Malgrat tot la derrota va ser per un sol punt, això em fa creure que una mica van lluitar amb ganes, com al pas de les Termòpiles els hel·lens, una mica més i claven la sorpresa, l’empat, tot plegat em fa pensar que els nostres tenen recorregut aquesta lliga, cal jugar igual, decantar una mica la balança i sucarem pa. Endavant!

I ara el B. El primer tauler va tenir un desenllaça ràpid, Jordi B. Oliva va veure que el seu adversari penetrava pel flanc de rei i no va poder aturar la sagnia: tot el flanc va quedar ràpidament desmantellat, descoordinat i sense possibilitat de prendre la iniciativa, Jordi només podia defensar la dèbil posició fins que les amenaces es confirmaven en la futura pèrdua de material. El segon tauler defensat per Juli Bernat va ser el següent en acabar, també cal dir que el Juli ho va tenir més fàcil: l’adversari va abandonar perquè no va voler assumir el cost d’haver tocat una torre en el seu temps per composar la posició sense dir el tradicional “composo” –de fet no calia gaire i menys encara fer-ho durant el propi temps. El més curiós de tot plegat és que el mòdul d’anàlisi prou que demostra que no calia abandonar, les posicions resultants de moure la torre no eren gens desastroses, normalíssimes, vaja, que tot va a gustos. El tercer tauler va acabar una mica més tard, la nostra cap de la secció va aconseguir una posició on l’adversari no es podia defensar gens, era mat de totes totes. Cal felicitar-la, va ser qui va demostrar una superioritat més clara. El quart tauler defensat per Jodi Calvet va ser l’escenari d’una dura batalla, agònica en alguns moments, amb alternatives per a tots dos. En Jordi s’enfrontava a un sub-10 amb molta experiència en competició, de fet era el membre de l’equip amb més partides en termes absoluts i amb més partides jugades el 2019. Finalment el Jordi va lluitar contra un final amb risc de fer taules per ofegament malgrat la superioritat de material i se’n va sortir.

El proper diumenge més, evidentment. El primer equip jugarà fora, contra el Congrés B. Una veritable caixa de sorpreses ja que no podem dir ni ase ni bèstia: no va jugar la primera ronda perquè hi ha una vacant al grup. I el B jugarà a casa contra el Jake D, un equip que va perdre totes les partides de la primera ronda. Potser la raó és que són canalla i van jugar amb elos per sota de 1450, però cal desconfiar, un nou jugador, una relliscada, mil coses, no val a badar ni a menysprear ningú que tothom juga. Esperem que tot acompanyi i que la Lliga Catalana tingui un veritable diumenge de glòria, sense tempestes, que amb Glòria ja hem patit prou.

Juli Bernat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s